Ökumenischer Kirchengarten OASE
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens

DE Deutsch
NL Nederlands

Vertelling over de Luther Bachreis

Dieser Beitrag ist leider noch nicht auf Deutsch übersetzt.

Op de vrijdagavond van 30 juni komen Georg van Slageren en Manita de Kinkelder de Roo vanaf 19.00 uur naar het Oaseterrein om te vertellen over hun belevenissen tijdens de ‘Luther/Bachreis’, die zij met 40 leden van de protestantse gemeenten van Losser en Glanerbrug in mei van dit jaar gemaakt hebben. Vanuit Leipzig werden diverse plaatsen bezocht waar Luther en Bach hun sporen hebben nagelaten.

In Eisenach werd kasteel de Wartburg bezocht, waar Luther in 1521 de Bijbel in het Duits vertaalde en natuurlijk ontbrak ook Wittenberg niet, waar Luther in 1517, dit jaar dus precies 500 jaar geleden, zijn 95 stellingen aan de deur van Slotkapel spijkerde. Die gebeurtenis wordt als het begin van de Reformatie bestempeld.

Ook werd Dresden met een bezoek vereerd. De beroemde Frauenkirche maakte veel indruk op de deelnemers. In Leipzig werd in een bomvolle Thomaskirche (de kerk van Bach) een concert van het wereldberoemde Thomaner jongenskoor bijgewoond. Wij hopen dat ook veel andere deelnemers aan deze reis zich met ons naar het Oaseterrein zullen begeven. U vindt de Oase aan het eind van de Dinkelstrasse tussen Glane en Gronau.

Weet dat je welkom bent

Oane de Vries