Ökumenischer Kirchengarten OASE
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens

DE Deutsch
NL Nederlands

Willkommen auf der Oase!

Dreikönigswanderung 2018

Sonntag, 7 Januar

Trotz der Tatsache, dass die niederländische Presse der Dreikönigswanderung wenig oder gar keine Aufmerksamkeit schenkte, folgten etwa 30 Menschen den Sternen am Tankenberg in De Lutte. Die Wanderung führte erneut durch eine hügelige und malerische Landschaft mit wunderschönen Ausblicken. In einem alten Bauernhof gab es auf der Tenne  heiße Schokolade mit leckerem Krenteweggen.

Die Vorsitzende begrüßte die Anwesenden und wünschte allen noch nachträglich ein gutes neues Jahr. Danach  gab es reichlich Zeit für  Gespräche und Begegnungen zwischen Deutschen und Niederländern.

Die Pastorin Frau  Gonda Elzinga aus Glanerbrug  gestaltete eine kurze Vesper in zwei Sprachen. Sie hatte eine wundervolle Geschichte über den vierten Weg. Hier zeigte sich einmal mehr das ökumenische Denken über die Grenzen hinweg.

Die Teilnehmer sangen bekannte Lieder und gingen nach diesem inspirierenden Nachmittag gestärkt nach Hause. Nächstes Jahr werden wir uns eine schöne Gegend in Deutschland suchen und dort die Dreikönigswanderung anbieten.

Für jetzt herzliche Grüße vom Oaseteam.

Uitnodiging voor de drie koningen wandeling op 07 januari 2018

Dieser Beitrag ist leider noch nicht auf Deutsch übersetzt.

Vertrektijd tussen 14.00 en 14.30 uur
Het startpunt is bij Erve Harbert aan de Alleeweg nr. 1 postcode 7587 NC De Lutte

Deze winterwandeling voert ons dit jaar door het prachtige Hoevenlandschap van landgoed Egheria, gelegen tussen De Lutte en Oldenzaal. Een glooiend en afwisselend landschap, karakteristieke boerderijen een fraaie koepel en op sommige punten een schitterend uitzicht. De wandeling duurt ruim 1 uur, stevig schoeisel is gewenst.

Attentie: Als u de wandeling bv omdat u slecht ter been bent niet aan kunt maar wel de bijeenkomst wilt bijwonen bent u uiteraard ook van harte welkom! De vesper zal rond 16.00 uur beginnen.

 

Het startpunt is bij Erve Harbert aan de Alleeweg nr. 1 postcode 7587 NC De Lutte

Om daar te komen rijdt u vanaf De Lutte over de Bentheimerstraat richting Oldenzaal, waar u bij Hotel-restaurant De grote Zwaan (nr. 21) rechts de Paasbergweg in rijdt. Komt u van de richting Oldenzaal dan rijdt u in omgekeerde richting naar De Lutte en slaat op hetzelfde punt links af. We zullen op die plek een verwijsbod Oase plaatsen. U volgt de Paasbergweg totdat de Alleeweg zich links afbuigt, daar plaatsen we eveneens een Oasebord. Kort daarna bereikt u Erve Harbert waar u kunt parkeren en een beschrijving van de wandelroute krijgt aangereikt, daarna kunt u aan de wandeling beginnen. Fijne wandeling.

Na de wandeling verzamelen we ons in een sobere schuur op Erve Harbert voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en als sluiting een korte vesper.

Weet dat je welkom bent

Bestuur en medewerkers Oasevereniging

Namens hen Anne Oane de Vries PR medewerker

Adventsamenkomst

Dieser Beitrag ist leider noch nicht auf Deutsch übersetzt.

Op 3 december de eerste Adventzondag verzamelden zich circa 40 mensen in de Hervormde kerk van Glanerbrug om het begin van de Adventstijd te vieren.

Deze ontmoeting is ook bedoeld om elkaar tussen de Oase zomerseizoenen niet te veel uit het oog te verliezen. De kerk was aangenaam verwarmd en de kaarsjes op tafel gaven het geheel een sfeervol aanzien. Na de koffie en koek opende een van de bestuursleden de bijeenkomst met een woord van welkom. De korte meditatie had als thema “geloof en beleving“ met de vraag hoe verwachtingsvol we de adventsgedachte vorm durven te geven. Vervolgens werden er Nederlandse en Duitse gedichten gelezen en klonken de bekende liederen die in welke taal ook het verlangen naar vrede en geborgenheid vertolken. Na het elkaar goede feestdagen te wensen vertrokken de laatste bezoekers maar moeilijk om de sfeer en de warmte nog even vast te houden. Het volgende treffen is gepland op zondag 7 januari in het nieuwe jaar voor de Drie Koningen Wandeling, maar daarover later meer.

Voor nu een hartelijke groet van het Oaseteam

Namens hen Anne Oane de Vries.

Termine

Derzeit keine neuen Termine verfügbar.