Ökumenischer Kirchengarten OASE
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens

DE Deutsch
NL Nederlands

Theatervoorstelling met Braziliaanse jongeren op de Oase

Dieser Beitrag ist leider noch nicht auf Deutsch übersetzt.

Wie geregeld op de Oase komt heeft in het verleden al vaak kennis kunnen maken met pater Beda en het missiewerk in arme gebieden van Brazilië.

Pater Beda is niet meer onder ons maar zijn werk gaat door onder leiding van sociaal werker Marcos Xenofonte en de groep „Verdevida“ uit Brazilië als ambassadeurs van de UNESCO Kinderculturele Caravan.

Marcos Xenofonte is ook bekend van zijn vele bezoeken aan de Oase.

Het doel van de missie is; kinderen tussen de 5 en 18 jaar uit arme gezinnen een scholing in hun eigen regio te laten volgen met als opzet  hun toekomstmogelijkheden te vergroten. 

Op zondag 01 oktober vanaf 15.00 uur zal een groep jongeren van „Verdevida“ naar de Oase komen om met theater, muziek en dans iets van het Braziliaanse leven in de arme gebieden uit te beelden.

De rode draad in het verhaal is het dilemma waar vooral jongeren mee worstelen. Enerzijds is er het arme maar betrekkelijk geborgen leven op het platte land, anderzijds het rijkere maar ook gevaarlijker en verleidelijker leven in de grote stad.

Mocht het die dag slecht weer zijn dan wordt de voorstelling verplaatst naar het Walter Thiemann Haus, aan de Alfred-Dragstra-Plats 1 in Gronau tegenover de Evangelische kerk in het centrum. Het Oaseteam hoopt op uw komst. het kan uw kennis verrijken maar ook uw gevoel van medeleven met deze arme bevolkingsgroep intenser maken aldus Oasemedewerker Oane de Vries. 

Voor nu een hartelijke groet van het Oaseteam

Namens hen Oane de Vries.