Ökumenischer Kirchengarten OASE
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens

DE Deutsch
NL Nederlands

Taizéviering op het Oaseterrein op 14 juli 2017

Dieser Beitrag ist leider noch nicht auf Deutsch übersetzt.

In de avond van vrijdag 14 juli wordt op het Oaseterrein o.l.v. dominee Greet van Overdinkel aandacht besteedt aan de kloostergemeenschap van Taizé.

Het is al ruim honderd jaar geleden dat Broeder Roger werd geboren. Hij was de stichter van de kloostergemeenschap in Taizé. Broeder Roger was er al op jonge leeftijd van overtuigd dat hij mensen moest bijstaan die hulp nodig hadden.

Taizé ligt in het oosten van Frankrijk en is een ontmoetingsplek voor jong en oud uit alle werelddelen. Veel jongeren ook uit onze regio nemen deel aan de wekelijkse bijeenkomsten. Drie keer per dag komt alles op de heuvel van Taizé tot stilstand voor een gebedsdienst, die bestaat uit korte gezangen die met weinig woorden vaak herhaald worden en een fundamentele werkelijkheid uitdrukken.

Er wordt een Bijbellezing in verschillende talen gehouden en er is een stiltemoment. De avond op het Oaseterrein begint om 19.00 uur, dan is ook de koffie klaar en na afloop kunt u napraten met een glaasje wijn of een ander drankje. Het Oaseterrein is te vinden aan de Dinkelstrasse 20 tussen Glane en Gronau. Ook bereikbaar via het Lagafietspad.

Weet dat je welkom bent!

Hartelijke groet van het Oaseteam

Oane de Vries (PR medewerker)