Ökumenischer Kirchengarten OASE
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens

DE Deutsch
NL Nederlands

Paasmorgen 2017 op de Oase

  • Het Oaseteam nodigt je uit om op zondag 16 april vanaf 6.00 uur de vroege Paasochtendviering mee te maken op het Oaseterrein.
  • Het is al een jarenlange traditie om op Paaszondag het Oaseseizoen te openen met een vroege Nederlands Duitse gebedsviering op het Oaseterrein. Vanuit het donker wordt het paasevangelie gelezen en zingen bezoekers de aloude paasliederen. Langzaam wordt het licht en een nieuwe dag begint. Een bijzondere dag waarop het paaswonder wordt gevierd. Na afloop van de dienst staat in een verwarmde ruimte aan de Zollstrasse 10 in Gronau de koffie klaar en wordt er een paasontbijt geserveerd.
  • Ook vanaf de eerste Paasdag is het zomerterras op het Oaseterrein vanaf 11.00 uur weer open. Een welkomsteam zal u tegen een vrije gift van koffie, thee en wat lekkers voorzien. Rond 17.00 uur is de dagafsluiting met een actueel thema en een korte overdenking. Het jaarthema luidt: “Iedereen heeft talenten“
  • Vanaf vrijdag 21 april gaan de bijeenkomsten rond het “Oasevuurtje” weer van start. Deze bijeenkomsten die om de twee weken worden gehouden beginnen om 19.00 uur en duren een tot anderhalf uur. Dan is er gelegenheid om te luisteren, te discuseren, te zingen en muziek te maken.Traditiegetrouw is er dan ook een stokbroodje en een glaasje wijn voorhanden. Als je een muziekinstrument bespeelt nodigen we je uit dat mee te nemen.
  • Wij hopen dat de Oase ook dit jaar een ontmoetingsplek zal worden voor jong en oud waar het goed toeven is. Weet dat je welkom bent. 

Hartelijke groet van het Oaseteam
Anne Oane de Vries