Ökumenischer Kirchengarten OASE
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens

DE Deutsch
NL Nederlands

Kerkennachtviering op OASE

Dieser Beitrag ist leider noch nicht auf Deutsch übersetzt.

Fotoalbum

Zondag 25 juni 2017 was er een mooie oecumenische openluchtviering ‚Onder de Open Hemel‘ op het Oaseterrein.

Deze viering werd in het kader van Kerkennacht gehouden en georganiseerd door de Rooms-katholieke parochie Maria Vlucht, de protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster St. Ephrem uit Glane en de Oecumenische kerkentuin Oase aan de Dinkel tussen Glane en Gronau. Alle gewone diensten in de betrokken parochies en kerken kwamen daarom deze dag te vervallen.

Ondanks wat kleine buitjes was er een grote opkomst en hebben we het redelijk droog gehouden. Er werden vijf broden gedeeld door de vijf vrouwelijke voorgangers van de katholieke, protestantse en Syrisch-Orthodoxe kerken: pastoraal werkster Carla Berbée, dominee Esther Scheer-Weijenberg, dominee Hennie Marsman, dominee Greet Nijmeijer en Salaam Somi. Er was genoeg voor iedereen, net als in de lezing van vandaag (Marcus 6, 30-44). 

Onder de open hemel: dat waren we. We hadden allemaal onze eigen, veilige kerk verlaten en kwamen net als de menigte die naar Jezus kwam luisteren, in het gras zitten en luisteren. We konden luisteren naar Psalm 23 in het Aramees door Salaam Somi van de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap, in de taal die Jezus gesproken heeft en daarna naar de moderne versie daarvan volgens Karel Eykman: Was ik een schaap, gevolgd door een mooie overweging en een samenspraak.

Ook luisterden we naar swingende liederen van het koor IntOmusic uit Losser die naadloos aansloten bij de tekst en natuurlijk was er samenzang. 

Ook de kinderen hebben genoten; er was ruimte genoeg voor hen; er waren kleurplaten, een zandbak met schepjes en een grote schommel. 

Veel dank gaat uit naar alle vrijwilligers die het voorbereidende werk hebben gedaan, naar hen die hielpen met het op- en afbouwen van het terrein en voor de heerlijke koffie met meegebracht lekkers. 

Met vriendelijke groet

Rietie Kenter