Ökumenischer Kirchengarten OASE
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens

DE Deutsch
NL Nederlands

Impressie Driekoningen wandeltocht 2017

Op de 2e zondag in januari wandelden we in het natuurgebied rond de Drielandsee. Een groot deel van deze gronden is herontwikkeld als natuurgebied. De route was weer aangegeven met sterren en een bij het startpunt uitgereikte routebeschrijving. De deelname was iets minder dan voorgaand jaar met als waarschijnlijke oorzaak de weersomstandigheden. Deze dag was het dooiend en wat modderig op een enkel pad maar niet echt hinderlijk. Er was een korte en een wat langere route uitgezet. De wandelaars genoten van de prachtige omgeving van de Drielandsee. Na afloop stond de warme chocolademelk en rozijnenwegge  klaar in de Alte Schule Bardel.

Het was er heerlijk warm en men kon gezellig met elkaar praten. Ds. Esther Scheer van de Hervormde gemeente Glanerbrug hield een korte overdenking, refererend aan deze woelige tijd, wereld wijd. Aansluitend las zij onderstaand gedicht van Sytze de Vries

Als een woord in onze mond
en een lied op onze lippen
hebt Gij uzelf
in de handen van mensen
gegeven,
en steeds opnieuw
wordt Gij geboren
in ons erbarmen, onze liefde.

Want alleen in vlees en bloed
wilt Gij wonen,
enkel onder mensen
gekend zijn.
Maak ons dan open
en ontvankelijk,
als Gij woning zoekt
bij ons. 

We  hebben we bij elkaar gezeten tot het bijna donker was. Zo rijgen we met deze traditionele wandeltocht weer een parel aan het snoer van mooie Oase evenementen.

Voor nu een hartelijke groet van het Oaseteam.