Ökumenischer Kirchengarten OASE
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens

DE Deutsch
NL Nederlands

Overzicht Oase seizoen 2016

Het seizoen is ten einde. We hebben dit jaar met het thema “Weite wirkt” gewerkt.

In het Nederlands vertaalt als “Ruimdenkend”.

Verschillende activiteiten werden gerelateerd aan dit thema.

Pasen werd in de vroege ochtend tussen donker en licht gevierd op het Oaseterrein. Blijf niet in je eigen comfortzone, doe mee om je medemens uit je eigen en andere culturen een gevoel te geven, dat ze welkom zijn en erbij horen.

Elke zondag was er gelegenheid om koffie met iets lekkers te nuttigen. Vele gesprekken over alledaagse en ingewikkelde thema’s zijn er gevoerd met bekenden en onbekenden.

Voor veel gasten is de Oase een bekend terrein, voor anderen een bijzondere verrassing tijdens een fiets- of wandelroute.

Zondags werd afgesloten met een korte vesper, die geleid werd door een voorganger uit de omgeving. Ze hebben zich met hart en ziel verdiept in het jaarthema en vaak voor een kleine groep mensen hun motiverende verhaal vertelt.

De werelddag stond in het teken van de vluchteling. De hele dag was er muziek, discussies, vegetarische maaltijd, brood uit de oven, verkoop van fairtrade producten van en voor projecten in ontwikkelingsgebieden. Een  Braziliaanse kunstenaar heeft het huisje van ons nieuwe composttoilet van binnen prachtig geschilderd. Een museum in het klein.

Op het Bergfest hebben bestuur, leden en vrijwilligers  elkaar ontmoet om gezamenlijk het eerste deel van het seizoen door te nemen en elkaar te bemoedigen voor de rest van het jaar.

De vakantiespelweek voor de kinderen is onder goede weersomstandigheden een geweldig festijn geweest.

2 oktober was de laatste zondag van het Oaseseizoen en stond in  het teken van het Früchtefest. Tijdens dit oogstfeest oogsten we de resultaten van ons thema “Ruimdenkend” in de ruimste zin van het woord. D.m.v. een dankdienst, waarin het jaarthema aan de orde kwam, het Ev.Posaunenchor van de Erlöserkirche, een koor bestaande uit vluchtelingen met zang uit hun cultuur,  prachtige muziek van het Emrah Oguztürk Trio, pannenkoeken, pompoensoep, vers geperst appelsap, brood uit de oven, kraampjes met verkoop van artikelen uit natuur en tuin en gezellige conversaties met vele gasten op het Oaseterrein. Afgesloten met een ruimdenkend dank je wel voor alle medewerkers en vrijwilligers.

De werkgroep onderhoud heeft het terrein keurig bijgehouden, alles wordt nu opgeruimd om enkele maanden van rust te genieten.

Het Oasefeuer, op vrijdagen in de even weken, heeft n.a.v. het jaarthema vele verschillende onderwerpen aangeboden. Soms veel gasten, ook weleens minder. Altijd goede gesprekken waar iedereen zijn mening kon zeggen onder het genot van een drankje en een hapje.

Wij ontmoeten elkaar op de eerste advent of tijdens de Driekoningenwandeling. De info leest u in de plaatselijke weekbladen en op de site www.oase-gronau-losser.org

Weet dat je welkom bent op de Oase bij alle activiteiten.

Voor nu een hartelijke groet van het Oaseteam

Namens hen Carlien Oldekamp (bestuurslid)